PORTAL KOJI SE BAVI PROMOVISANJEM LETOVA IZ NIŠA

недеља, 25. јун 2017.

Wizz Air leti već 2 godine iz Niša

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Mađarski niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air je na današnji dan pre tačno dve godine pokrenuo svoju prvu liniju iz Niša ka Malmeu, ujedno to je bila i prva niskotarifna avio-kompanija koja je poletela iz Niša.

Na toj prvoj liniji iz Niša letelo je ukupno 249 putnika, od  toga 175 putnika doputovalo je avionom iz Malmea, a ukupan broj prvih putnika za Malme bio je 74. Wizz Air je već sledeće nedelje, 3.jula 2015.godine otvorio i liniju ka Bazelu, kada je opsluženo 330 putnika od toga 160 dolazećih i 170 odlazećih.

Wizz Air na platformi niškog aerodroma 25.juna 2015.godine
(foto arhiva: Fly from Niš)
Tada je tom prilikom direktor aerodroma Vladica Đurđanović izrazio veliko zadovoljstvo što je linija uspostavljena zbog velikog truda koji je bio uložen da se ovakva jedna veoma značajna stvar realizuje. Sa druge strane, predstavnica Wizz Air-a tada je istakla da je aerodrom "Konstantin Veliki" veoma značajan za njihovu avio-kompaniju.
Podsetimo da je nakon dugih pregovara bivšeg i sadašnjeg rukovodstva aerodroma i čelnika grada sa mađarskom avio-kompanijom krajem decembra 2014.godine na konferenciji za medije, održanoj tada u zgradi Vlade Srbije, ova kompanija je najavila svoju prvu destinaciju iz Niša (Bazel), a samo mesec dana kasnije i svoju drugu destinaciju Malme, koja je na kraju stratovala ka prva destinacija iz Niša.

Zahvaljujući letovima ovog avio-prevoznika niški aerodrom je na kraju 2015.godine uspeo da zabeleži novi rekord po broju putnika nakog 9 godina kada se sa njega tokom prošle godine letelo više od 36.000 putnika.

Wizz Air dve godine kasnije putnicima iz Niša nudi čak 5 destinacija, pored Malmea i Bazela ka kojima i dalje leti, i Memingen, Dortmund i Ajndhoven. Takođe dve godine kasnije treba reći da Wizz nije jedina avio-kompanija koja leti iz Niša, već svoje letove ima i Ryanair, SWISS, a od petka i Germania Flug. Sve ove avio-kompanije nude sa niškog aerodroma ukupno 11 destinacija. Zanimljivo je i reći i to da se na kraju ove godine očekuje preko 300.000 putnika.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

SWISS konekcije preko Ciriha širom Evrope i sveta

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Švajcarska nacionalna avio-kompanija SWISS svojim putnicima iz Niša nudi mogućnost da se preko Ciriha konektuju ka više od 20 destinacija širom Evrope i nekoliko destinacija širom sveta istog dana. U nastavku pogledajte ka kojim to destinacijama se možete konektovati koristeći usluge SWISS-a. 
SWISS konekcije ka svetu


Fly from Niš Team

субота, 24. јун 2017.

[FOTO VEST] Bliski susret dva konkurenta na liniji za Cirih Germania Flug-a i SWISS-a

Dva konkuretna zajedno na niškom aerodromu (foto: Fly from Niš)
Kao što smo izvestili, švajcarski avio-prevoznik Germania Flug juče je sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" uspostavio svoj prvi let iz Niša za Cirih. Zbog vremenskog poklapanja dva konkurenta na liniji za Cirih, SWISS i Germania Flug, prvi put su se juče "sreli" na niškom aerodromu "Konstantin Veliki".

Zanimljivo je reći da zapravo nije prvi put da na liniji za Cirih lete dve avio-kompanije iz Niša. Podsetimo da su u periodu od 2004. do 2006. godine zajedno ka ovoj destinaciji u Švajcarskoj leteli bivši nacionalni avio-prevoznik "Jat Airways" i crnogorski nacionalni avio-prevoznik "Montenegro Airlines" nudeći tokom letnjeg perioda i svakodnevne polaske iz Niša.

Podsetimo ovom prilikom da će obe švajcarske avio-kompanije, Germania Flug i SWISS, nastaviti da lete iz Niša i tokom zimske sezone zahvaljujući izuzetno velikoj i dobroj prodaji avio-karata.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

[VIDEO] Do Ciriha od juče i sa Germania Flug-om

Germania Flug prvi put danas u Nišu (foto: Fly from Niš)
Švajcarski avio-prevoznik Germania Flug uspostavio je juče direktnu liniju između Niša i Ciriha i to je druga avio-kompanija koja je povezala ova dva grada, nakon što je SWISS počeo da leti 2.aprila.

Generalni direktor Germania Flug (foto: Fly from Niš)
Avion Germania Flug tipa Erbas A319(reg. oznake HB-JOH), svečano je dočekan na niškom aerodromu prolaskom kroz vodenu zavesu. Među prvim putnicima ove avio-kompanije iz Ciriha bili su i generalni direktor Tobias Somandin sa svojom delegacijom. Somandin je ovom prilikom izjavio da im je veoma drago što će prevoziti putnike iz Niša imajući u vidu da veliki broj građana sa juga Srbije živi uspravo u ovom delu Švajcarske.

Direktor sektora operativnih poslova na aerodromu "Konstantin Veliki", Mladen Stanković, rekao je da je ovo veoma značajan događaj za nišku vazdušnu luku sobzirom da je ovo četvrta avio-kompanija koja je uspostavila letove iz Niša i to druga tradicionalna pored takođe dve niskotarifne avio-kompanije. On je dodao da i konkurencija na ovoj liniji koju imaju Germinaia Flug i SWISS može samo dobro da donese putnicima koji će leteti ovu destinaciju.

Opširniji video izveštaj možete pogledati u nastavku( foto galeriju možete pogledati na našoj fejsbuk stranici ), uz podsećanje da se karta kod ove avio-kompanije koja leti svakog ponedeljka i petka mogu naći po ceni već od 50 CHF i da u cenu ulaze bezalkoholni napici, grickalice ili, u zavisnosti od dužine vašeg leta, topli obrok sa novinama i časopisima kao i 20 kg predatog prtljaga (25 kg za letove od/do Ankare i Bejruta). Pored toga, sve takse i troškovi su uračunati. Karte možete rezervisati preko germania.ch ili putem njihovog servisnog centra na +381 (0)18 300 220, kao i kod lokalnih putničkih agencija i odabranih tur-operatera.


Tekst: A.P., M.S.
Fly from Niš

четвртак, 22. јун 2017.

[VIDEO] Krajem godine počinju radovi proširenju i dogradnji putničkog terminala

Radovi na sanaciji krova koji su započeti početkom ove godine konačno su završeni danas. Putnički termilan koji je u novom ruhu obišla je i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović koja je između ostalog najavila i dalju podršku razvoju jedine međunarodne vazdušne luke na jugu Srbije.

Budući izgled proširenog terminala (foto: Aviatica.rs)
Ministarka Mihajlović istakla je da će država nastaviti da razvija aerodrom kako u putničkom tako i u kargo saobraćaju. Prema njenim rečima Aerodrom bi, prema procenama njegovog rukovidstva, u naredne dve godine mogao da ima preko 550.000 putnika.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić rekao je danas da će se u niški aerodrom u naredne četiri godine uložiti oko 7 miliona evra. Kako je rekao, proširenje putničkog terminala, pored ministarstva, finansiraće grad Niš i aerodrom čiji radovi treba da otpočnu krajem ove godine i da se okončaju do kraja 2018.godine. Cena ovih radova će iznositi oko 3 miliona evra. Novi toranj prema planu Kontrole letenja Srbije i Crne Gore(SMATSA) biće građen u periodu 2019. - 2021. godina. SMATSA kao investitor uložiće u novi toranj 4 miliona evra.

Novi toranj od krajem 2020.godine (foto: Aerodorm Niš)
Darko Bulatović istakao je zadovoljstvo što su radovi na sanaciji krova urađeni na vreme, za šta je grad iz svog budžeta izdvojio 30 miliona dinara i između ostalog napomenuo da su u toku radovi na proširenju parking prostora kao i hangara za smeštaj opreme za opluživanje vazduhoplova.

Ministarki danas je pokazana i dodatna jedinica za kontra-diverzioni pregled putnika i prtljaga, kao i novi check-in šalteri koji značajno smanjuju gužvu na aerodromu u vreme opsluživanja dva aviona istovremeno.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

уторак, 20. јун 2017.

Putnici se voze i po više od 6 sati da bi leteli jeftino iz Niša

Ilustracija ; (foto: Fly from Niš) 
Izuzetno niske cene avio karata koje nude avio-kompanije sa aerodroma "Konstantin Veliki" motivišu putnike iz cele Srbije da lete iz Niša.

Putnika ima čak i iz Subotice, udaljene šest i po sati voznje autobusom, kojima nije problem da prevale dugi put kako bi iz Niša leteli na sat i po vremena vazdušnom linijom do Milana(aerodrom Bergamo) Ryanair-om za 20 evra.

Kako nam kažu,  isplatljivije je leteti iz Niša nego iz Budimpešte,  koja je bliža, jer je zbog granice veća je moćnost izgubiti let.

Podsetimo da i Vi možete leteti iz Niša koristeći jednu od 4 avio-kompanija i 11 destinacija širom Evrope.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

петак, 16. јун 2017.

Manifestacija "Vidi Srbiju" danas u Nišu

ilustracija (foto: TON)
Tokom popodneva na Trgu Kralja Milana, u periodu od 18:00 do 21:00h, održaće se manifestacija "Vidi Srbiju" koja promoviše turističku ponudu Srbije na domaćem tržištu, u organizaciji Turističke organizacije Srbije gde će jedan od učesnika biti i Turistička organizacija Niš.

Turistička organizacija Niš je ove godine jedan od učesnika današnje manifestacije „Vidi Srbiju“ koja promoviše turističku ponudu Srbije na domaćem tržištu, a koja će biti održana i u Beogradu, Novi Sadu i Čačaku.

Turistička organizacija Srbije će na svom štandu organizovati kviz znanja za posetioce „Koliko poznaješ Srbiju?“ u saradnji sa svojim partnerima deliti nagrade.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

четвртак, 15. јун 2017.

[FOTO VEST] Ryanair u "Boeing" šemi farbanja prvi put danas na aerodromu Niš

Ryanair danas na niškom aerodromu u specijalnoj šemi farbanja
(foto: Fly from Niš)
Na niški aerodrom danas je po prvi put, od kako je Ryanair krajem prošle godine započeo da leti iz Niša, sleteo avion reg.oznake EI-DCL sa jedinstvenom "Boeing" šemom farbanja na redovnoj liniji Berlin - Niš - Berlin.

Ovo je jedini avion tipa Boing 737-800, od preko 300 koliko ih Ryanair ima u svojoj floti, koji ima jedinstvenu šemu farbanja u znak zahvalnosti i duge saradnje koja između proizvođaća aviona "Boing" i irskog niskotarfnog avio-prevoznika Ryanair traje više od 20 godina.

Više fotografija možete pogledati na našoj fejsbuk stranici.

Inače podsetimo ovom prilikom da Irska niskotarifna avio-kompanija iz Niša leti ka 4 destinacija(Berlin, Milano, Diseldorf, Bratislava) i da će od 31.oktobra leteti i ka Stokholmu.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

среда, 14. јун 2017.

[SAMO DANAS] 20% popusta za članove WDC-a

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Ako danas, 14.juna, rezervišete kartu na sajtu Wizz Air-a imaćete priliku da to uradite sa sniženjem od čak 20% popusta za sve letove Wizz Air-a. Iskoristite ovo sniženje i što jeftinije letete iz Niša. Popust važi samo za članove Wizz Discount club-a!

*20% popusta važi za cenu zajedno za porezima, neopcionalnim troškovima i malom kabinskom torbom (maks. 42×32×25 cm), ali bez administrativne takse.Popust važi samo ako putujete sa članom programa WDC.Ova promocija važi samo danas 14.juna do 23:59h. i mozete rezervisati preko wizzair.com ili putem Wizz mobilne aplikacije.


Fly from Niš / Wizz Air

петак, 09. јун 2017.

"easyJet" razmatra mogućnost pokretanja prvih letova iz Niša

ilustracija (foto: easyjet.com)
Prema pisanju portala "EX-YU Aviation News", britanski niskotarifni avio-prevoznik "easyJet" razmatra pokretanje svojih prvih letova i sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki".

Predstavnici "easyJet"-a rekli su da razmatraju nekoliko potencijalnih linija iz Niša i to prema Velikoj Britaniji i Amsterdamu u Holandiji.
- Uvek analiziramo mogućnost novih linija na Balkanu, kao i to da te linije mogu da budu profitabilne i da imaju svoj rast. Povremeno procenjujemo mogućnosti na osnovu istraživanja tržišta. Ono što trenutno radimo je da razmatramo nekoliko mogućnosti na različitim linijama, i na osnovu toga ćemo odabrati onu destinaciju za koju se pokaže da će biti atraktivna za naše putnike. - ističu u "easyJet"-u za "EX-YU Aviation News"
"easyJet" već posluje u Srbiji prevozeći redovno putnike sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" za Ženevu. Inače, direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović pre godinu dana u izjavi za "TV Kopernikus" rekao da je ovaj avio-prevoznik iskazao interesovanje za pokretanje linije do Engleske.

Pored "easyJet"-a interesovanje za pokretanje letova iz Niša u prethodnih nekoliko godina iskazalo i nekoliko drugih avio-kompanija poput Eurowings-a i Pegasus Airlines-a.

Trenutno dva najveća niskotarfina avio-prevoznika obavljaju redovan saobraćaj, Wizz Air i Ryanair, povezujući Niš sa 10 evropskih destinacija(Stokholm od 31.oktobra). Pored njih lete i SWISS i Germania Flug(od 23.juna) ka Cirihu.  Sa ovim brojem destinacija aerodrom Niš je za samo 5 meseci svog poslovanja u ovoj godini oborio rekord po broju putnika koji iznosi 124.918, a plan je do kraja godina da kroz niški aerodrom prođe blizu 330 hiljada putnika.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Novi cenovnik parking usluga na aerodromu Niš

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Od 1.juna ove godine na snazi je novi cenovnik parking usluga na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" koji je za 100 dinara skuplji po započetom satu u odnosu na prethodno važeći cenovnik. Cenovnikom je predviđeno je da ukoliko ostavljate nekog svog do same putničke zgrade i Vaše zadržavanje nije više od 10 minuta ta usluga je besplatna. Invalidna lica ukoliko svojim vozilima borave na aerodromu, usluga parkinga će biti besplatna ukoliko ona ne prelazi više od 2 sata.

Ukoliko planirate da letite iz Niša i da Vaše vozilo ostavite na aerodromu za period od 3 dana ta usluga će Vas koštati 3000 dinara, 4-7 dana 4000 dinara, 8-15 dana 7500 dinara, 16-30 dana 12000 dinara.

Veoma je važno da prilikom uzimanja parking karte tu kartu i sačuvate, kako Vam se ne bi desilo da dodatno po završetku Vašeg boravka na aerodromu po znatno većoj ceni platite izdavanje parking karte(minimalni iznos 1000 dinara).

Opširnije o cenama usluga možete se informisati na sajtu aerodroma Niš ili na linku ovde.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

четвртак, 08. јун 2017.

60 € popusta na rezervaciju avio karte i hotela preko sajta Wizz Tours-a


Wizz Tours nudi Vam mogućnost da uštedite novac i da uz avio kartu rezervišete hotel za sve letove Wizz Air-a tokom proleća. Akcija u kojoj možete uštedeti do 60 € na letovima Wizz Air-a traje do 12.juna 2017.godine za period putovanja od 07.06. do 30.06.. Ovo sniženje je važeće samo ukoliko noćite minimum 3 dana.

Hotelski smeštaj koristeći ovaj sajt naći smeštaj u francuskom gradu Miluzu nadomak Bazela, Malmeu i okolini kao i Kopenhagenu koristeći let preko Malmea, takođe i za gradove Dortmund, Diseldorf, Minhen, Štutgart, Ajndhoven kao i Amsterdam. Naravno smeštaj mogu naći i putnici koji lete do Niša.

Unesite u rezervacioni sistem promo kod "JUNE60" i još jeftinije letite i uživajte u Vašoj destinaciji.

Više informacija možete dobiti na sajtu Wizz Tours-a i na sajtu Wizz Air-a.


Fly from Niš Team

Promocija Niša na sajtu Ryanair-a tokom juna

(foto: TON)
Turistička organizacija Niš nastaviće sa kampanjom promovisanja Niša kao destinacije na sajtu najvećeg niskotarifnog avio-prevoznika Ryanair. Tokom juna meseca Niš će biti prezentovan u vidu digitalnog displeja na posebnim stranicama sajta Ryanair-a za područje Nemačke, Austrije odnosno Slovačke, Švedske, Italije.

Iz Turističke organizacije Niša navode da je u predhodne 2 godine realizovano nekoliko kampanja na promociji Niša kao destinacije sa dve trenutno najveće niskotarifne avio-kompanije Wizz Air i Ryanair koje lete sa aerodroma "Konstantin Veliki".

Pored reklamne kampanje, promocija Niša kao destinacije sprovodiće se i širom Srbije uokviru nacionalne kampanje "Moja Srbija", kao i na Sajmovima turizma u Termišvaru i Solunu.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

понедељак, 05. јун 2017.

Za prva četiri meseca Niš posetilo 50% više stranih turista

ilustracija; (foto arhiva: Milan Stanojević)
Zahvaljujući velikom broju letova iz Niša ka čak 10 destinacija broj stranih turista za prvi kvartal ove godine porastao je u odnosu na isti period prošle godine za čak 50%. U Turističkoj organizaciji Niša kažu da i tokom narednih meseci očekuju pozitivni trend rasta broja turista, kako domaćih tako najviše i stranih turista kojih je sve više u gradu na Nišavi. 

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, za prvi kvartal 2017.godine (januar-april) došlo je povećanja ukupnog broja turista za 39% u odnosu na isti period 2016. god, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 31%, a broj inostranih povećan za čak 50%. Ukupan broj ostvarenih noćenja u periodu januar – april 2017. god povećan je za 22% u odnosu na 2016., pri čemu je broj ostvarenih noćenja domaćih turista veći za 12%, a stranih za 35%.


Trenutno strani turisti i dijaspora mogu posetiti Niš i ovaj deo Srbije sa deset destinacija širom Evrope koristeći 2 niskotarifne avio-kompanije (Wizz Air, Ryanair), kao i dve avio-kompanije iz Švajcarske (SWISS, Germania Flug/od 23.juna/).

 

Tekst: A.P.
Fly from Niš

недеља, 04. јун 2017.

Do Ciriha već od 63 evra

ilustracija (foto: myswitzerland.com)

Niš je početkom aprila ove godine posle 8 godina ponovo povezan sa Cirihom , petkom i nedeljom, zahvaljujući letovima švajcarskog nacionalnog avio-prevozinika SWISS. Ovo inače nije jedina avio-kompanija(Germania Flug od 23.juna) koja će leteti do Ciriha iz Niša i koja će takođe putnicima nuditi pristupačne cene karata.
 
Za let SWISS-om iz Niša do Ciriha cena karte se može naći po ceni već od 86 evra. SWISS svojim putnicima nudi tako pristupačne cene po modelu niskotrifnih avio-kompanija koja uključuje samo ručni prtljag do 8kg. Ukoliko ste se ipak odlučili za standardnu varijantu koja je praksa u većini nacionalnih avio-kompanija koja uključuje jedan ručni prtljag, jednu putnu termu i rezervisanje sedišta ta varijanta će vas koštati dodatno 20-tak evra. Postoji i Flex varijanta koja je dostupna po dodatnoj ceni od 50-tak evra. Naravno na letovima SWISS-a dostupna je i biznis klasa gde se cena karte kreće već od 159 evra.

Nacionalna avio-kompanija Švajcarske je deo Lufthansa grupe. Miles&More program takođe je još jedna povoljnost koja Vam omogućuje da skupljate milje na letovima Swiss-a i drugih Star Alliance partnera(širom sveta), pa ako ste do sada koristili taj program možete kupiti kartu i po dosta nižoj ceni.

SWISS po povoljnim cenama nudi i široku mogućnost kada je reč o povezivanju preko ciriškog aerodroma ka svetu. Više o tome možete pročitati ovde.


Sa druge strane druga švajcarska avio-kompanija svojim putnicima nudi karte po ceni već od 63 evra(69 CHF), bilo da letite iz Niša ili iz Ciriha. Za razliku od niskotarifnih kompanija, Ryanair i Wizz Air, putnicima ova švajcarska avio-kompanija uokviru svoje osnovne(basic) tarife nudi i obrok u avionu kao i besplatan prtljag do 20kg. Više o drugim tarifama koje nudi ova kompanija možete pročitati ovde.

Inače da podsetimo da će švajcarska Germania leteti svakog ponedeljka i petka počevši od 23.juna.

Karte možete kupiti preko sajtova swiss.com ili flygermania.com ili širom Srbije kod turističkih agencija koje su ovlašćenje za prodaju avio-karata.

 
*cenovni pregled rađen na današnji dan (04.06.2017.)

Tekst: A.P.
Fly from Niš

Policija danas proslavlja svoj dan u Nišu uz zanimljiv letački program

Deo helikopteske akcije sa generalne probe (foto: Fly from Niš)
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obeležavaju danas svoj dan koji će proslaviti paradom svih rodova policije uz veoma zanimljiv program. Ljubitelje avijacije danas očekuje dosta zanimljiv deo programa koji smo mogli juče da vidimo na generalnoj probi. Helikopterska jedinica MUP-a prikazaće dva tipa svojih helikoptera Bell 212 i Gazela. I na "kopnu" MUP će pokazati svoje sposobnosti u vandrednim situacijama. Današnja manifestacija obeležavanja dana policije zakazana je za 12h na Trgu kralja Milana.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

субота, 03. јун 2017.

[VIDEO] Radovi na sanaciji krova biće završeni do 23.juna

Terminalna zgrada u novom ruhu (foto: Marko Stojković)
Direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović rekao je juče da radovi na sanaciji krova na putničkom terminalu biti završeni u narednih nekoliko dana, a da bi sa zvaničnim početkom letova Germania-e iz Niša za Cirih terminalna zgrada zvanično u novom ruhu biti prezentovana javnosti.

Iako je rok za završetak radova bio 120 dana i da se završetak očekivao krajem aprila meseca, loše vreme tokom aprila i maja meseca produžili su rok za sanaciju krova za koju je iz budžeta grada krajem prošle godine izdvojeno 26 miliona dinara.

Podsetimo da je prethodno u holu terminala urađeno proširenje check-in šaltera čime se značajno ubrzalo čekiranje putnika imajući u vidu da nekim danima prisutno i po dva aviona koja skoro istovremeno slete na pistu niškog aerodroma, a takođe urađen je i još jedan montažni brzi gejt čime su se u mnogome smanjile gužve u odlaznom gejtu. U narednim mesecima prema ranijim najavama rukovodstva aerodroma uradiće se i proširenje za kontra-diverzioni pregled putnika i prtljaga(KD kontrola) odnosno postavljanje još jednog dodatnog retgen uređaja, postavljanje nove ograde oko aerodroma, kao i instalacija uređaja za instrumentalno sletanje prve kategorije (ILS CAT I).


Tekst: A.P.
Fly from Niš

петак, 02. јун 2017.

[VIDEO] Dočekan rekordni putnik na niškom aerodromu

Rekordna putnica iz Nemačke(foto: M.S./ Fly from Niš)
Rekordni 124.918 putnik prošao je danas kroz nišku vazdušnu luku i to na redovnom letu Wizz Air-a za Dortmund. Za razliku od prošle godine kada je to bio naš državljanin, čast da ove godine bude rekorder pripala je putnici iz Nemačkog grada Munstera koja je iskoristila liniju iz Dortmunda da doputuje prvi put u Niš.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izrazio je veliko zadovoljstvo time što je za samo pet meseci rada aerodroma u ovoj godini oboren rekord po broju putnika koji je ostvaren na kraju prethodne godine.

Inače direktor aerodroma "Konstatin Veliki" Vladica Đurđanović nedavno izjavio, da bi na kraju ove godine kroz nišku vazdušnu luku moglo da prođe 330.000 putnika.

Podsetimo da sa niškom aerodroma možete leteti ka 10 destinacija širom Evrope i to sa dva niskotarifna avio-prevoznika (Wizz Air, Ryanair) kao i sa švajcarskom nacionalnom avio-kompanijom. Još jedna avio-kompanija će takođe leteti iz Niša i to počev od 23.juna, dva puta nedelje(ponedeljkom i petkom) do Ciriha.



Tekst: A.P., M.S.
Fly from Niš

четвртак, 01. јун 2017.

Aerodrom Niš sutra obara rekord po broju putnika

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Niški aerodrom sutra će postaviti novi rekord po broju prevezenih putnika i to samo posle 5 meseci poslovanja zahvaljujući novim linijama uvedenim krajem prošle godine, ali i početkom ove godine.

Novi rekord, koji je na kraju prošle godine iznosio 124 917 putnika, postaviće neko od putnika koji bude sutra doputovao na redovnoj liniji Wizz Air-a iz Dortmunda. Inače direktor aerodroma "Konstatin Veliki" Vladica Đurđanović nedavno izjavio, da bi na kraju ove godine kroz nišku vazdušnu luku moglo da prođe 330.000 putnika.

Portal "Fly from Niš" će Vas ovome opširnije izvestiti u toku sutrašnjeg dana, kao i o temi sanacije krova na putničkom terminalu i daljim ulaganjima koja očekuju nišku vazdušnu luku.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Tačno 23 dana do pokretanje prve linije Germania Flug do Ciriha

ilustracija (foto: flygermania.com)
Švajcarski avio-prevoznik Germania Flug će za nešto manje od mesec dana pokrenuti svoju prvu liniju iz Niša i to ka Cirihu. Avioni ove avio-kompanije leteće svakog ponedeljka i petka iz Niša.

(foto: Germania Flug)
Nedavno je za vazduhoplovni portal Aviatica.rs i "Travel Magazine" govorio generalni direktor Germania Flug-a Tobias Somandin, upitan šta ih je to privuklo da upravo pokrenu letove ka Nišu rekao da je to pre svega mnogobrojna dijaspora posebno sa juga Srbije koja živi u Švajcarskoj, ali i njihove analize koje su pokazale da ova linija ima veliki potencijal.

Za razliku od niskotarifnih kompanija, Ryanair i Wizz Air, putnicima ova švajcarska avio-kompanija uokviru svoje osnovne(basic) tarife nudi i obrok u avionu kao i besplatan predati prtljag do 20kg.

Karte po ceni od 68 CHF možete rezervisati preko flygermania.com ili putem njihovog Servisnog centra na +381 (0)18 300 220, kao i kod lokalnih putničkih agencija i odabranih tur-operatera.

Podsetimo inače da će se do Ciriha leteti i tokom zimske sezone do kraja aprila 2018.godine. Germania Flug zadržaće se na dva leta nedeljno, ponedeljak i petak, dok će u pojedinim mesecima kada se zna da je popunjenost nešto slabija leteti samo jednom nedeljno odnosno petkom. Do Ciriha inače sa niškog aerodroma već uveliko leti nacionalni avio-prevoznik Švajcarske, SWISS, svakog petka i nedelje.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

среда, 31. мај 2017.

Smena pripadnika Vojske Srbije UNIFIL misije danas na aerodromu Niš

Pripadnici Vojske Srbie se posle 6 meseci vratili kući (foto: Fly from Niš)
Pripadnici Prve brigade Vojske Srbije koji su boravili 6 meseci u mirovnoj misiji UN-a "UNIFIL" u Libanu, specijalnim letom iz Bejruta sleteli su danas na niški aerodrom "Konstantin Veliki". Njih je u ovoj misiji zamenio novi kontigent sastavljen od pripadnika pešadijske čete i voda za zaštitu snaga Druge brigade Kopnene vojske, i štabnih oficira i članova elementa za nacionalnu podršku.

EgyptAir posle 2 godine ponovo na niškom aerodromu
(foto: Fly from Niš)
Prema podacima sa sajta Vojske Srbije sa niškog aerodroma je put Libana krenulo je 163 pripadnika Druge brigade i 12 štabnih oficira kao i članova elementa za nacionalnu podršku.

Ovoga puta za transport mirovnjaka u UN misiju "UNIFIL" angažovana je nacionalna avio-kompanija iz Egipta "EgyptAir" sa avionom tipa Erbas A321(reg.oznake SU-GBU). Zanimljivo je reći i da su istim ovim avionom takođe prevoženi mirovnjaci iz Niša maja 2015.godine.


Tekst: A.P.
Fly from Niš / vs.rs

[RYANAIR AKCIJA] Milion sedišta već od 9,99 evra tokom zimske sezone

ilustracija (foto: ryanair.com)
Ryanair Vam samo danas i sutra nudi mogućnost da kupite kartu po ceni sniženoj do 25% na njihovim letovima širom Evrope za period putovanja od septembra do novembra ove godine.

Bratislava, Berlin, Milano odnosno aerodrom Bergamo, Diseldorf odnosno aerodrom Weeze, Stokholm odnosno aerodrom Skavsta su destinacije iz Niša do kojih možete leteti Ryanair-om. Zato rezervišite Vašu kartu na vreme preko sajta ryanair.com , jer je broj sedišta ograničen. Cene karata u za ovaj period se kreću već od 9,99 evra.

Iskoristite ovu akciju koja traje do četvrtka u ponoć i što jeftinije letite iz Niša i tokom zimskog reda letenja.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Do Ciriha SWISS-om i tokom zimske sezone

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Švajcarski nacionalni avio-prevoznik SWISS nastaviće da leti i tokom zimske sezone iz Niša do Ciriha. Avioni tipa Bombardier CS100 i Erbas A320 ovog avio-prevoznika nastaviće da lete 2 puta nedeljno, petkom i nedeljom. Inače cena karte se kreće već od 86 evra u jednom smeru. Karte možete kupiti preko sajta swiss.com .

RED LETENJA ZIMA 2017/2018 SWISS

Iz Niša (INI) za:
Destinacija Broj leta Polazak Dolazak Kompanija Napomene Dan
Zurich(ZRH) LX1423 09:40 11:50 Od 27.10.2017. - - - - 5 - -
Zurich(ZRH) LX1423 15:50 18:00 Od 29.10.2017. - - - - - - 7

Za Niš (INI) iz:
Destinacija Broj leta Polazak Dolazak Kompanija Napomene Dan
Zurich(ZRH) LX1422 07:00 09:00 Od 27.10.2017. - - - - 5 - -
Zurich(ZRH) LX1422 13:15 15:10 Od 29.10.2017. - - - - - - 7

Tekst: A.P.
Fly from Niš

уторак, 30. мај 2017.

Vežba vojnih aviona naredna 3 dana na nebu iznad Niša

Vojni avioni u preletu iznad Niša (foto arhiva: Dejan Vasiljević)
Od danas pa do prvog juna pripadnici 98.vazduhoplovne brigade Vojske Srbije, izvodiće redovnu letečku obuku iznad šireg područja Niša i okoline. Kako "Južne Vesti" pišu, letovi vojnih aviona izvodiće se u popodnevnim i večernjim satima sve do ponoći. 

Inače tokom današnjeg dana na niški aerodrom sleteli su avioni tipa Orao NJ-22 i Super Galeb G4, te se pored njih očekuju i letovi helikoptera tipa Mi-8 i gazela.

Pored pripadnika Vojske Srbije koji će imati redovnu letačku obuku, i pripadnici helikopterske jedinice MUP-a Srbije takođe će tokom vikenda u sklopu priprema za obeležavanje dana policije nadletati centar Niša odnosno Trg Kralja Milana u periodu od 2. do 4. juna tokom prepodnevnih i poslepodnevnih sati. Svečana ceremonija obeležavanja dana policije planirana je za 4.jun sa početkom u 12h na Trgu Kralja Milana.


Tekst:A.P.
Fly from Niš

понедељак, 29. мај 2017.

Tokom leta karte na letovima Wizz Air-a već od 1199 dinara

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Mađarska niskotarfina avio-kompanija Wizz Air tokom letnje sezone nudi izuzetno povoljne cene avio karata ka svim destinacijama iz Niša.

Sa aerodroma "Konstantin Veliki" možete veoma jeftino leteti Wizz Air-om i to već od 1199 dinara ka Ajndhovenu tokom juna i jula odnosno ka Memingenu tokom jula meseca. Ukoliko planirate da letite do Bazela, Malmea, Dortmunda avio karte se kreću već od 1799 dinara i možete ih po toj ceni pronaći takođe tokom juna i jula meseca.


Karte možete kupiti preko sajta Wizz Air-a ili preko ovlašćenih agencija za prodaju avio karata u Nišu i širom Srbije. 


Tekst: A.P.
Fly from Niš

петак, 26. мај 2017.

Ryanair-om iz Niša tokom juna već od 5 evra

ilustracija (foto. Fly from Niš)
Niskotarifni avio-prevoznik, Ryanair, nudi u vreme letnje sezone izuzetno niske cene avio karata ka svoje 4 destinacije sa niškog aerodroma "Konstanin Veliki".

Putnici koji planiraju da posete Diseldorf(aerodrom Weeze) tokom juna meseca mogu pronaći karte i po ceni već od 4,99 evra. Oni putnici koji se opredele da putuju do Bratislave karte tokom juna, jula i avgusta mogu pronaći po ceni već od 9,99 evra.
Do Milana(aerodrom Bergamo) tokom juna i jula već od 12,99 evra, a do Berlina tokom juna već od 14,99 evra. 

Do Stokholma(aerodrom Skavsta) do kojeg će Ryanair da leti već od 31.oktobra karte po ceni od 19,99 evra možete naći tokom novembra i decembra.
 

Više informacija o cenama karata možete dobiti preko sajta Ryanair-a.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

недеља, 21. мај 2017.

Transfer od aerodroma Malme do Kopenhagena

ilustracija (foto: neptunbus.dk)
Kako stići do Kopenhagena, jedno je od pitanja koje nam čitaoci često postavljaju. Pre svega ukoliko planirate da letite iz Niša direktne linije do glavnog grada Danske nema, ali ima do susednog Malmea u Švedskoj ima do kojeg leti niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air.

Kompanija koja redovno saobraća između aerodroma Malme i Kopenhagena(glavna železnička stanica) svakodnevno prevozi putnike. Polasci su planirani preda redu letenja, tada da nemorate da brinete da li će Vam autobus pobeći ili ne.

Kartu po ceni u jednom smeru možete kupiti preko sajta Neptunbus.dk koja iznosi 13,44 evra (100 DKK). Ukoliko pak kartu kupujete kod vozača to će Vas dodatno kostati oko 3 evra ili 20 DKK.

Ova kompanija nudi Vam i transfer do centra Malmea, gde kartu možete kupiti preko sajta Wizz Air-a. Svakako i za prevoz do Kopenhagena možete takođe preko sajta Wizz Air-a kupiti kartu, stim što će vas koštati dosta skuplje.


Tekst:A.P.
Fly from Niš

петак, 19. мај 2017.

[SAMO DANAS] Rođenanski popust Wizz Air-a čak do 30% za sve destinacije

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Ako samo danas, 19.maja, rezervišete kartu na sajtu Wizz Air-a imaćete priliku da to uradite sa sniženjem do čak 30% popusta na sve destinacije Wizz Air-a. Iskoristite rođendansko sniženje koje važi za sve destinacije i što jeftinije letete iz Niša. Popust važi za sve!

*30% popusta važi za cenu zajedno za porezima, neopcionalnim troškovima i malom kabinskom torbom (maks. 42×32×25 cm), ali bez administrativne takse.Ovaj popust varira između 20% - 30% i promocija važi 19.maja od 00:00 do 23:59 CET. Cena važi samo za rezervacije napravljene na lokacijama wizzair.com ili putem Wizz mobilne aplikacije. Broj sedišta po određenoj ceni je ograničen.

Fly from Niš Team

четвртак, 18. мај 2017.

[SAMO DANAS] Rođenanski popust Wizz Air-a čak do 30% za sve destinacije

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Ako samo danas, 18.maja, rezervišete kartu na sajtu Wizz Air-a imaćete priliku da to uradite sa sniženjem do čak 30% popusta na sve destinacije Wizz Air-a. Iskoristite ovo sniženje koje važi za sve destinacije i što jeftinije letete iz Niša. Popust važi za članove WizzDiscountClub-a!

*30% popusta važi za cenu zajedno za porezima, neopcionalnim troškovima i malom kabinskom torbom (maks. 42×32×25 cm), ali bez administrativne takse. Popust važi samo ako putujete sa članom programa WDC.Ovaj popust varira između 20% - 30% i promocija važi 18.maja od 00:00 do 23:59 CET. Cena važi samo za rezervacije napravljene na lokacijama wizzair.com ili putem Wizz mobilne aplikacije. Broj sedišta po određenoj ceni je ograničen

Fly from Niš Team

среда, 17. мај 2017.

Letite avio-kompanijom Germania Flug iz Niša do Ciriha već od 69 CHF

(foto: flygermania.com)
Švajcarski avio-prevoznik Germania Flug Vas poziva da letite sa njima iz Niša do Ciriha svakog ponedeljka i petka počev od 23.juna i to po ceni karte već od 69 CHF u jednom pravcu.

(foto: Germania Flug)
Avio-kompanija Germania kroz posvećenost usluzi pruža svojim klijentima premium kvalitet. Starajući se o potpunom zadovoljstvu putnika visoko kvalitetna usluga je njihov zaštitni znak. U cenu karte ulaze bezalkoholni napici, grickalice ili, u zavisnosti od dužine vašeg leta, topli obrok sa novinama i časopisima kao i 20 kg predatog prtljaga (25 kg za letove od/do Ankare i Bejruta). Pored toga, sve takse i troškovi su uračunati. Njihova stručnost i briga o kvalitetu, uz 30 godina iskustva u sestrinskoj nemačkoj avio kompaniji Germania Fluggesellschaft GmbH, čine Germaniu uvaženom avio-kompanijom i partnerom od poverenja kod švajcarskih korisnika. 

Germania Flug AG, sa sedištem u Glatbrugu u Cirihu, osnovana je avgusta 2014. godine. Nakon prvog leta u martu 2015. godine, avio kompanija pruža usluge do brojnih odredišta za odmor i do destinacija na Balkanu (čarter).

Karte možete rezervisati preko germania.ch ili putem njihovog Servisnog centra na +381 (0)18 300 220, kao i kod lokalnih putničkih agencija i odabranih tur-operatera.


*** PROMO TEKST ***
Fly from Niš

уторак, 16. мај 2017.

[FOTO VEST] Postavljen novi ćirilični natpis na putničkom terminalu

(foto: Marko Stojković)
Sanacija krova privodi se kraju, za šta je iz budžeta grada bilo izdvojeno 26 miliona dinara, koja je između ostalog podrazumevala i promenu natpisa na terminalnoj zgradi aerodroma.

(foto arhiva Fly from Niš)
Niški aerodrom je tako dobio novi natpis posle 30 godina i sa dolazne strane iz pravca grad i odlazne strane iz pravca piste. Novi natpis na engleskom jeziku je umesto "Niš Airport" zamenjen natpisom "Constantine the Great Airport", dok je umesto natpisa "Аеродром Ниш" od stavljen natpis "Аеродром Константин Велики".

Inače ovi radovi će prema rečima direktora aerodroma Niš, Vladice Đurđanovića biti završeni do kraja maja. Pored sanacije krova, aerodrom Niš očekuje i druga investiciona ulaganja i to u novu zaštitnu ogradu oko aerodroma, instaliranje ILS sistema, kao i proširenje prostora za kontrolu putnika.

Podsetimo da su paralelno sa sanacijom krova krajem prošle godine izvođeni radovi na proširenju check-in šaltera, a koji su završeni početkom ove, čime je aerodrom dobio mogućnost da opsluži veći broj putnika i time smanji gužve.


Tekst: A.P., M.S.
Fly from Niš

понедељак, 15. мај 2017.

[VIDEO] Prolazak kroz "vodenu zavesu" iz drugog ugla

ilustraciaj (foto: Fly from Niš)
Retke su prilike i retki su putnici koji lete baš prvim avionom ka nekoj destinaciji i da ih na aerodromu dočeka svečani vodeni pozdrav povodom uspostavljanja nove linije. Putnici koji su leteli za Niš ima li su prilike da to u više navrata da dožive u poslednje dve godine.

Pogledajte kako je izgledao prolazak aviona SWISS iz Ciriha kroz "vodenu zavesu" iz ugla putnika prilikom zvaničnog otvaranja linije početkom aprila ove godine.



Tekst:A.P.
Fly from Niš

недеља, 14. мај 2017.

[VIDEO] Poljski stjuard Wizz Air-a na letu za Malme priča srpski

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Od kako lete nove avio-kompanije iz Niša, putnici nemaju prilike da čuju da im se kabinsko osoblje obraća na srpskom ili nekom od jezika bivše Jugoslavije, već se konverzacija svodi na engleski jezik ili jezik zemlje u kojoj avio-kompanija ima svoju bazu. Doduše, posada Wizz Air na letovima iz Niša za Bazel i obrnuta je uglavnom makedonska te je za starije putnike komunikacija sa njima dosta olakšana.

Ipak i posade iz drugih baza širom Evrope koji pokrivaju letove iz Niša ka drugim evropskim destinacijama se trude da koju reč srpskog nauče i obrate se putnicima čime žele da iskažu dobrodošlicu u avion. Tako je ovog utorka poljski stjuard na letu iz Niša za Malme putnicima u avionu Wizz Air posle demonstracije sigurnosnih mera u avionu poželeo dobrodošlicu na srpskom. U nastavku pogledajte video koji nam je poslala čitateljka Snežana Stojijlković.



Tekst:A.P.
Fly from Niš

петак, 12. мај 2017.

[FOTO DANA] Helvetic Airways prvi put na niškom aerodromu

Helvetic Airways prvi put u Nišu (foto: Fly from Niš)
Iako je po redu letenja za danas bio planiran dolazak regionalnog aviona tipa Bombardier CS100 iz flote SWISS-a, umesto njega SWISS je za Niš poslao avion tipa Embraer 190, reg oznake HB-JVO, avio-kompanije Helvetic Airways koji je inače po prvi put sleteo na aerodrom "Konstantin Veliki" i koji povremeno obavlja letove za SWISS i Lufthansa-u.

Zanimljivo je da avion koji trenutno leti za Helvetic Airways predhodno bio u vlasništvu austrijske avio-kompanije Fly Niki. Inače ovo je posle 4 godine od Montenegro Airlines više ne saobraća, da u Niš sleti avion ovog tipa.

Više fotografija možete pogledati na našoj fejsbuk stranici.


Tekst:A.P.
Fly from Niš

[RYANAIR AKCIJA] Do Stokholma po ceni već od 19,99 evra

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Ryanair lansirao je juče vikend akciju povodom uvođenja linije do Stokholma, gde se cene karata mogu kupiti po ceni od 19,99 evra za period putovanja tokom novembra(uključujuči i 31.oktobar i prvu nedelju decembra). Akcija traje do 14.maja u ponoć.

Predstavnica Ryanair-a Dimitra Apatsidou izjavila je da koji su putnici zainteresovani da lete po ovoj neverovatnoj ceni to učine što pre, kako se karte po ovoj ceni ne bi rasprodale.
- Proslavljajući našu novu rutu Iz Niša za Stokholm Skavsta, pustili smo u prodaju karte po samo €19.99 za putovanja tokom novembra, koje su dostupne za kupovinu do ponoći u nedelju 14-og maja. Kako će karte po ovim neverovatnim cenama biti brzo raspradate, putnici treba što pre da se uloguju na  ryanair.com kako ne bi propustili ovu priliku. - kaže Apatsidou
Podsetimo inače da se cene karata ka ostalim destinacijma mogu naći po izuzetno niskim cenama od 4,99 evra koliko treba izdvojiti za Disedorf pa do 12,99 koliko u ovom trenutku iznosi najjeftinija karta do Berlina ili Milana.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

четвртак, 11. мај 2017.

Saznajte zašto Stokholm zovu još i severna Venecija

Stokholm - nova destinacija iz Niša; ilustracija (foto: wikipedia.org)
Stokholm je 11 evropska destinacija do koje će putnici sa niškog aerodroma moći da se povežu i to zahvaljujući letovima najveće niskotarifne avio-kompanije Ryanair od 31.oktobra svakog utorka i subote.

Stokholm koji nazivaju i Venecija na severu, glavni je grad Švedske i ujedno najveći sa preko 2 miliona stanovnika. Kako je glavni grad sedište je brojnih ustanova između ostalog i Švedskog instituta u kome se određuju Nobelove nagrade.

Grad koji zovu severna Venecija pokriva više od 30% čine plovni putevi, dok je drugih 30% čine parkovi i zelene površine. Stokholm je grad inače sastavljen je od 14 ostrva koji je povezan sa čak 57 mostova.

TOP 10 ATRAKCIJA KOJE TREBA POSETITI U STOKHOLMU:
  1. Vasa Muzej - Očuvani ratni brod iz 17.veka
  2. Kraljevska palata - jedna od najvećih u Evropi sa preko 600 soba
  3. Fotografiska - mesto koje je posvećeno fotografiji
  4. Muzej Moderne - u kome su smeštena dela umetnika poput Dalija, Matisa, Pikasa, Dekerta
  5. Gradska kuća
  6. ABBA Muzej i Kuća slavnih muzičkih autora Švedske
  7. Stari grad (Gamla stan)
  8. Policijski muzej
  9. Prirodnjački muzej
  10. Erikson kugla - sa panoramskim liftom (Skyview) koji Vas vozi do vrha kugle odakle su pruža fantastičan pogled na Stokholm
Stokholm je grad vrlo bogate kulture i tradicije. Brojni restorani, kafići, barovi, i šoping centri, učini će da poseta ovom gradu bude upotpunjena.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Bus prevoz sa aerodroma Skavsta do Stokholma

ilustracija (foto: stockholmfreetour.com)
Putnici koji budu leteti sa niškog aerodroma novom linijom Ryanair-a do Stokholma od 31.oktobra svakog utorka i subote sletaće na aerodrom Skavsta. Ovaj aerodrom udaljen je od centra Stokholma na 100-nak kilometara i sa njega redovno se obavlja autobuski prevoz.

Autobusi "Flugbussarna Airport Coaches" redovno prevoze putnike sa aerodroma Skavsta na svakih 20 do 30 minuta. Putovanje autobusom do Stokholma (Cityterminal) traje oko 80 minuta. Cena povratne bus karte na relaciji aerodrom Skavstva - Stokholm - aerodrom Skavsta iznosi oko 29 evra (278 SEK).

Karte koje se kupuju preko sajta gore spomenutog bus prevoznika validne su 3 meseca. /PAŽNJA: JOŠ UVEK NIJE MOGUĆE KUPITI BUS KARTU, KAKO JE NA SNAZI LETNJI RED LETENJA/

Ovaj prevoznik sa aerodroma Skavsta takođe putnike prevozi i do Linkoping-a i Norkoping-a.


Tekst: A.P.
Fly from Niš

Stokholm nova destinacija Ryanair-a iz Niša

ilustracija (foto: Fly from Niš)
Najveći niskotarifni avio-prevoznik Ryanair danas je na svom sajtu objavio da će od 31.oktobra uvesti još jednu destinaciju iz Niša i to do Stokholma(aerodrom Skavsta) do koje će za sada leteti do kraja zimske sezone odnosno do 24.marta naredne godine.

printscreen ryanair.com
Avioni ovog avio-prevoznika leteće svakog utorka i subote, a cena karte po ceni već od 19,99 evra se već sada može rezervisati na sajtu Ryanair-a. Prvi avion iz Niša put Stokholma poleteće 31.oktobra u 20:10h, dok je sletanje predviđeno za 22:55h. Iz Stokholma avion će poletati u 17h, a u Niš sletati u 19:45h.

Podsetimo da Ryanair iz Niša leti trenutno ka 4 destinacije širom Evrope i to ka Bratislavi, Berlinu, Diseldorfu(aerodrom Weeze) i Milanu(aerodrom Bergamo). S obzirom da će se ka ovim destinacijama leteti i tokom naredne zimske sezone, Ryanair će tako svojim putnicima iz Niša nuditi čak pet destinacija.


Tekst: A.P.
Fly from Niš